Lørdager på torget 

Sommeren er tiden for å nyte lyden og synet av fontenen, og å hygge seg på et av byens mange spisesteder. Lørdager i perioden 26. juli – 7. august kan du være heldig å få live musikk til kaffen mellom kl. 12-14.  

Livet på torget fortsetter også utover høsten. 4. september kl. 12 blir det Bokdag på torget. Lørdag 11. september kl. 12-14 er det Ringsaker Birøkterlag som inntar torget med 90-års feiring hvor de byr på markedsboder, underholdning og selvsagt En smak av honning. 

Dala-Mart’n, 12.-15. august 

Tradisjonen tro inviterer Brumunddal Sentrum inn til Dala-Mart’n rett før skolestart. Byen er da spekket med gode tilbud og det blir begivenhetsrike dager med konserter, Ta sjansen i Mjøsparken og En smak av sensommer i byen. 

En smak av sensommer, 14. august kl. 19.30–21.00 

Ringsaker kommune og Brumunddals serveringsbedrifter gjentar suksessen fra 2020 og inviterer til En smak av sensommer. Book deg bord ved en av uteserveringene i sentrum og nyt deilig mat og godt drikke. Vi byr på ekte bakgårdsstemning da hver uteservering gjennom kvelden vil få besøk av et knippe lokale artister som sørger for herlige liveopptredener. Velkommen! 

Kunstvandring, 28. august kl. 11.00 – 13.00 

For tredje gang ønsker Ringsaker kommune velkommen til Kunstvandring Innlandet i Brumunddal! Det blir kunst til inspirasjon og glede for alle fremmøtte. Byen vil bli innrammet i farger, former og kreativitet og det blir salg av malerier, tegninger, trykk, grafikk, fotografier, keramikk, smykkekunst m.m. 

Matlystfestivalen, 21.-23. oktober 

I tre hele dager til ende kan du nyte bordets og måltidets gleder i Brumunddal by! Da inviteres det til Matlystfestival, med blant annet champagnefrokost, lune lunsjer, overdådige middager, vinsmaking, konserter og herlige måltider! Se info om program og billetter på www.matlystfestivalen.no

RingsakerOperaen, 9. november 

Årets hovedoppsetning har premiere den 9. november, og bærer i år tittelen Jegerbruden – med djevelen på skytterstevne. Følg med på ringsakeroperaen.no, så går du ikke glipp av høstens store operabegivenhet. 

Jul i Brumunddal, november-desember 

I førjulstida forvandles Brumunddal til en juleby som bare må oppleves! Her i Alf Prøysens hjemkommune er vi ekstra glade i jula, og byen pyntes med temaer fra Prøysens univers av julefortellinger og -sanger. På en rusletur gjennom byen kan du blant annet se Snekker Andersens verksted, barna kan poste ønskelistene sine ved nissens julegaveverksted og du kan vandre i koselige gatemiljøer som oser av tradisjonsrik og nostalgisk jul. Julehandel i Brumunddal kommer med stemningsgaranti på kjøpet! 

Istid, januar-februar 

Når temperaturen har etablert seg tilstrekkelig stabilt på den blå siden av gradestokken, islegges basketbanene i Mjøsparken. Noen vintre kan det være kaldt nok til det allerede før jul, mens i januar og februar er dette så og si bankers hvert år. Da kan små og store gå, danse, sprinte og spille hockey til musikk på skøytebanen i noen uker, frem til temperaturen stiger og skøytene må legges på hylla igjen for nesten et år.