Høstfarger i Mjøsparken. Foto: Monjankt

Aktive dager i Mjøsparken

Mjøsparken er nå kledd i høstens farger, og ligger idyllisk til ved Mjøsa. Her kan du nyte den friske høstlufta og rusle langs mjøspromenaden, ha en aktiv dag i skateparken og på basketballbanen, eller suse ned zip-linen på lekeplassen. Mulighetene er mange! Parken ligger i umiddelbar tilknytning til Wood Hotel, Mjøstårnet – verdens høyeste trebygning. 

Les om alt du kan oppleve i Mjøsparken

Prøysenhuset Ringsaker

Besøk Prøysenhuset

Prøysenhuset holder åpent i begge høstferieukene. Hver fredag kan du delta på Fredagskaffen i Prøysen, hvor du får servert Prøysenhusets legendariske kaker og kan synge med til Prøysens kjente og kjære viser. På lørdager arrangeres «Rekandes på ei fjøl», der du får underholdning av Prøysenhusets formidlere, og kan kjøpe ei fristende matfjøl med variert utvalg av lokale smaker. Søndager serveres hjemmelaget søndagsmiddag. Du kan også besøke Alf Prøysens barndomshjem, Prøysenstua.

 
Les mer om programmet her 

Bangsberget Ringsaker

Gå en topptur

«10 topper i Ringsaker- ti topp turer!» er et lavterskel turtilbud som legger til rette for fine naturopplevelser i Ringsaker. 2022 er det trettende året for «10 topper i Ringsaker», og hvert år plukkes det ut nye turmål som merkes og beskrives slik at det blir tilgjengelig for de fleste. Turene registreres på et eget turkort, og har du vært på alle toppene, er du med i trekningen av fine premier. Årets sesong varer til 16. oktober.

Les mer og last ned turkart her

Dame som bærer kurv med grønnsaker

Opplev Nes og Helgøya

Nes & Helgøya er herlige steder å besøke, også om høsten. Området egner seg godt for sykkelturer og opplevelser i ditt eget tempo. Alt fra kunst og kultur, til servering og overnatting, spennende shopping, og både rolige og fartsfylte aktiviteter - kan skues og oppleves underveis langs denne unike opplevelsesveien. En kjøretur med ett eller flere stopp langs ruta er virkelig å anbefale! 

Les mer på Midtimjosa.no

Illustrasjonsfoto biblioteket

Aktiviteter på biblioteket

På biblioteket i Brumunddal og Moelv arrangeres hyggelige aktiviteter for barn og unge hver dag i høstferien. De setter frem tegnesaker, klippesaker og brettspill som kan benyttes når man ønsker. Bibliotekene viser også film hver dag i samarbeid med Filmrommet. Det blir to visninger pr. dag, en for de minste barna og en for de litt større barna. 

Se bibliotekets nettside og Facebook-side for tidspunkter og program.

Helgøya klatrepark

Luftige aktiviteter i Helgøya Klatrepark

Innlandets største klatrepark tilbyr klatreløyper i forskjellige høyder hvor alle mellom 3 og 100 år kan finne utfordringer. Klatreparken består av 9 løyper, 13 ziplines, og til sammen 142 klatreelementer. 

Les mer om Helgøya Klatrepark

Familie som sitter ved et bord

Fjellturer i Ringsakerfjellet og Sjusjøen

Ta med deg familie og venner til fjells! Det er lite som er så vakkert som høst i fjellet. Ringsakerfjellet byr på et stort nettverk av sykkelruter og turstier. På Sjusjøen arrangeres aktiviteter for store og små i begge høstferieukene. 

Se høstferieprogrammet på Sjusjøen

Wood hotel og Mjøsparken

Overnatting

I Ringsaker er det mange flotte overnattingsmuligheter. Du kan bo rett ved siden av parken på Wood Hotel Mjøstårnet – verdens høyeste trebygning. Eller kanskje du vil bo i en tretopphytte eller på en Mjøsgård? Vi tilbyr noe for enhver smak.

En liste over overnattingsmuligheter finner du her