– Dette blir den første av mange årlige festivaler i Mjøsparken. Med denne fantastiske plasseringen har vi mål om å bli Nord-Europas største parkourfestival, sier arrangør Erik Cederberg i Oslo Movement.

– Ved å plassere festivalen i Mjøsparken har vi gode muligheter for vekst, kanskje kan vi ha store konserter i det nye amfiet neste år. Vi har et veldig godt samarbeid med kommunen, Fønix og Ulven, som er grunnen til at vi valgte å etablere oss i Brumunddal, forteller Cederberg. 

Internasjonale stjerner

– Verdens beste atleter innen parkour og tricking deltar i år. Så langt har 250 personer meldt seg på, fra 25 ulike land. Vi forventer ca. 400 aktive deltakere og håper på 3000 publikummere, fortsetter han.

– Dette er det mest spektakulære arrangementet i Mjøsparken så langt. At en internasjonal aktør velger oss er stort. Det betyr masse for Brumunddal og Ringsaker med tanke på handel, overnatting og destinasjonsbygging, sier byutvikler Monica Østenheden i Ringsaker kommune.

Åpent for alle 

Det skal arrangeres aktiviteter både i Mjøsparken og hos Fønix Brumunddal. I tillegg holdes det konserter på Ulven Skjenkeri på kveldstid. 

– Det sperres av et område i parken hvor det blir ulike konkurranser som publikum kan se på. I tillegg skal det arrangeres et par mindre konserter i parken, og dødsing-konkurranse fra Skibladnerbrygga med trampes eller trampoline. Alt som skjer i parken disse dagene er gratis for publikum, mens konsertene på Ulven er billetterte, sier Cederberg. 

Det blir også et eget friområde i Mjøsparken hvor alle kan få teste parkour. 

– Parkour er noe man kan holde på med fra man er barn, og så lenge man orker. Den eldste deltakeren i år er 75 år, så vi håper mange ønsker å komme og teste uansett alder. Dette blir en dag hvor man kan la seg inspirere og imponere av de virkelig store navnene i miljøet, avslutter Cederberg. 

Les mer om arrangementet på oslo-movement.no