14 lag stilte til start med fartøy av varierende kvalitet til stor glede for publikum i alle aldre. Det ble delt ut en rekke priser: Fiaskoprisen, raskeste fartøy og publikumsprisen. 

– Dette ble akkurat så bra som vi drømte om. En fantastisk dag og arrangement, sier kultursjef Asle Berteig. 

Seier til dagens yngste deltakere

I fjor gikk publikumsprisen til Grønvold Bildemontering da Mattis (12) regelrett ble kastet ut av båten og mot bjella av sin far. I år stilte de til start igjen, men denne gangen stilte Mattis opp sammen med fetteren sin, Timian (10). Med dette var de årets yngste deltakere. 

– Målet er både seier og publikumsprisen, sa gutta selvsikkert før start. Og jammen innfridde de. Med den hjemmesnekrede båten «Team Høggeri» suste de nedover rampa, og traff bjella på tiden 05.35 i første runde. Med akrobatikk og salto fridde de til publikum, og ble stemt frem og fikk publikumsprisen andre år på rad. 

I superfinalen knuste ungguttene motstanderne Hamar brannstasjon og Ringsaker vegg – og takelementer. En stolt og rørt bestefar Jan Grønvold fulgte gutta fra sidelinja. 

– Båten ble bygget i fjor, og vi har kun gjort noen små justeringer i år. Den er laget av bildeler, samt taket og baderomsinnredningen til ei gammel campingvogn. Det er en solid båt, konstaterer Jan. 

Tid for revansj

Ingen Ta sjansen uten dueller. Brannstasjonene i Ringsaker og Hamar stilte også i år opp til start med blålys, sirener og røyk på sine fartøy. Målet var å gå seirende ut med beste brannbil på vann. Hamar trakk det lengte strået i fjor, og ikke overraskende manet Ringsaker til revansj. Dessverre uten hell for gutta i Ringsaker. 

– Vi har bygget ny båt, og gir alt for seier mot Hamar, sa Mats Ulrik Saatsveen i Ringsaker brannvesen før start. Båten hadde bra fart ut av rampa, men sakket ned og gutta endte med å måtte svømme ut til bjella. 

Hamar brannvesen gjorde det betydelig bedre, og endte på andreplass i årets konkurranse. 

Fiaskopris og plankekjøring

Fiaskoprisen gikk i år til «Hamar trekkhundklubb» som var med for første gang. Ned unnarennet skled båten av understellet og stoppet før den i det hele tatt kom ut i vannet. Det resulterte i at deltakerne måtte svømme til bjella, og fikk en sluttid på 25.97. 

I tillegg til «Ta sjansen», ble den klassiske «Tandemsykkelkonkurransen» gjennomført, dog uten tandemsykler, men med både tohjulinger og en etthjuling. Moelven Limtre leverte en 30 meter lang limtredager som skulle sykles på. Det hele resulterte i knall og fall, og en gjeng våte syklister. 

Ta sjansen ble arrangert av Ringsaker kommune, Brumunddal Lions og Sirkula

Resultater:

1: Team Høggeri  - Grønvold Bildemontering 05.35 (Superfinale 05.48)
2: #Mercers mareritt – Hamar Brannvesen 07.50 (Superfinale 07.70)
3: «Per» - Ringsaker vegg- og takelement 05.17 (Superfinale 11.39)
4: «Arne» - Ringsaker vegg- og takelement 08.31
5: Lærlingen 09.16
6: Langmoen ekspressen 09.30
7: Next wave 11.59
8: Liverbirds 13.93
9: Kroken 16.60
10: Stiftelsen Fredheim 16.84
11: Ringsaker brannvesen 17.90
12: Din trafikkskole 20.50
13: Frustrerte Fruer 21.12
14: Hamar Trekkhundklubb 25.97

Fiaskoprisen: Hamar Trekkhundklubb
Vinner og publikumsprisen: Team Høggeri