Mjøsparken er godt tilrettelagt for bevegelseshemmede. De brede stiene i parken gjør det enkelt å komme seg frem, og på badestranda er det en badebinge som fungerer som en trygg ramme for personer med nedsatt funksjonsevne og eldre som ønsker å ta seg et bad. Badebingen tilfredsstiller alle krav til universell utforming og er også fin å benytte til svømmetrening for de minste.

Vant innovasjonspris

Ringsaker kommune har i samarbeid med Norconsult skapt en park som innbyr til opplevelser for mennesker i alle aldre og livsfaser. Mjøsparken er inndelt i aktive soner for sport og lek, og roligere soner for rekreasjon og sanseopplevelser. 

Gjennom fargebruk, lysdesign, utendørsmøblering og kunst er det skapt ulike rom for varierte opplevelser i parken. Vegetasjon er benyttet som romdannende elementer, og gir ulike opplevelser og stemninger. Landskapsarkitektene har gjort bevisste valg når det gjelder formgiving, ulike dekker og ledelinjer. Sammen bidrar dette til mer inkluderende og gode brukeropplevelser for et mangfold av mennesker.

HC-toaletter

Det finnes tre toalettanlegg inne i Mjøsparken, i tillegg til et eget toalett ved rasteplassen «Sukkertoppen». Alle anleggene er tilrettelagt med HC-toalett.

HC-parkering

Parkeringsplassen ved Mjøsparken er tilrettelagt med seks HC-parkeringsplasser.