I fjor arrangerte Ringsaker kommune UngdomsLive for første gang. Vegard Harm var trekkplaster og nærmere 700 ungdommer møtte opp.

Årets arrangement er sydd på samme lest, men med andre trekkplaster og enda flere aktiviteter rundt om i parken.

– Vi har gått bredt ut og forhørt oss med ungdommer i hele kommunen om hvem de ønsker skal komme i år. Vi fikk inn mange innspill. Til slutt endte vi på Mads Hansen, Annika Momrak og Kong Halvor. Dette tror vi blir en god kombo, sier Marthe Sørby, konstituert kultursjef.

UngdomsLive arrangeres som en kick off til nytt skoleår.

– Det er viktig å tilrettelegge for gode arenaer for ungdommer uavhengig av om de er medlemmer av et lag eller en forening. Vi må lokke dem ut på rusfrie felleskapsarenaer på tvers av byer og bygder og ulike ungdomsskoler, sier Sørby.

Lokal prank og lokalt engasjement

Mads Hansen er tidligere fotballspiller, nå programleder for Spårtsklubben på VGTV og Forræder på TV2. Han ble for alvor kjent da han i 2018 ga ut den ironiske låten «Sommerkroppen». Han er også kjent for å lure andre kjendiser med såkalte pranks.

– Vi kan røpe såpass mye at han vil pranke en kjent, lokal person, sier Sørby.

I tillegg er han utfordret til å snakke med ungdommene om «engasjement». Hansen har opp gjennom årene engasjert seg i ulike saker.

– Det å engasjere seg, å ha en lidenskap, er viktig for god folkehelse. I fjor snakket Vegard Harm til ungdommene om psykisk helse, i år setter vi engasjement på agendaen, sier Sørby.

I tillegg til Hansen, kommer også NRK-programleder Annika Momrak. Hun vil blant annet være utegående reporter i parken hvor det vil foregå ulike aktiviteter.

– Vi kjører Radio Mjøsparken også i år, hvor P3-programleder Dr. Jones, alias Jonas Jeremiassen Tomter, stiller med ulike gjester.

En av dem er den kjente graffitikunstneren Kong Halvor. Han vil i tillegg ha både graffitishow fra scenen og workshop i parken.

Mesternes Mester

– Og om ikke det er nok, også i år blir det Mesternes Mester med lokale lag, sier Sørby.

Denne programposten ble en stor suksess i fjor med øvelser både til vanns og til lands. Årets lag er Brøttum Idrettslag, Moelven Idrettslag, Mjøsski, Nes Sportsklubb, Ringsaker Videregående og politiet. Mads Hansen og Dr. Jones er speakere under øvelsene.

Vil høre fra ungdommene

Ringsaker kommune vil også i år benytte muligheten til å få innspill fra ungdommene på ulike temaer. I fjor lagde ungdommene sin egen drømmeliste. Som en direkte følge av dette ble blant annet hengestedet Brøttum Lounge opprettet og det ble gjennomført LAN-arrangement på Nes fritidsklubb.

– Under UngdomsLive er veldig mange ungdommer fra hele kommunen samlet på ett sted. Dette gir oss en unik mulighet til å høre deres stemme, sier Sørby.

UngdomsLive i Mjøsparken er for ungdom mellom 13-19 år og går av stabelen fredag 25. august mellom kl. 18.00-20.30. Gratis inngang. Rusfritt arrangement.

 

Program:

Åpne aktiviteter: Graffiti, basketball, skate, parkour, volleyball, lykkehjul og pilkast.  BUA er tilstede for lån av utstyr. Fønix stiller med instruktører. Mange fine premier for deltakelse i uhøytidelige konkurranser.

Radio Mjøsparken: P3s Doctor Jones (Jonas Jeremiassen Tomter) er programleder. Det blir intervjuer med ulike gjester, blant annet med NRK-programleder Annika Momrak. Mye god musikk!

Sceneshow: Med Mads Hansen, Kong Halvor og Dr. Jones.

Mesternes Mester: Velkommen til tidenes lokaloppgjør! Brøttum Idrettslag, Moelven Idrettslag, Mjøsski, Nes Sportsklubb, Ringsaker videregående og politiet stiller lag. Hvem stikker av med seieren? Det blir øvelser både på vann og på land. Mads Hansen og Dr. Jones er speakere.