Høyen Eiendom er initiativtaker til prosjektet, og skal i samarbeid med Fredrik Skaugen i God og Mett Gastrobar, og Lervig Bryggeri utvikle konseptet i båthavna. Lervig Bryggeri etablerer i disse dager hovedkontor i Brumunddal.

Strandbar og foodtruck åpnes i år 

Tilbudet skal utvikles i to områder (se kart nederst på siden). I område én skal Havna Drift AS tilby flere serveringssteder. Havna Pizzeria og Havna Bryggeri vil holde til i første etasje, mens Havna Beach Club vil ha en lounge og basseng på taket. Dette tilbudet åpner sommeren 2024.

I område to vil Havna Bar & Spis tilby et åpent konsept med store sitte- og liggegrupper, foodtruck og strandbar. Dette står klart til årets sommersesong.

– Vi gleder oss veldig til å åpne Havna Bar & Spis. I foodtrucken skal det serveres smaksrik streetfood, såkalt «effektiv mat». Det skal ikke være noen ventetid eller lange køer, forteller Skaugen.

– Restauranten i område én vil være åpen hele året, mens tilbudet i område to vil være sesongåpent, påpeker Høyen. Bryggeriet vil ha et bredt utvalg av øl, og vil satse på alkoholfrie varianter.

– Alkoholfritt øl er i vinden som aldri før, og passer godt inn med tanke på plasseringen her, mellom E6 og båthavna. 

– Fra småby til destinasjon

Ringsaker kommune er svært fornøyde med de nye tilbudene som planlegges i Mjøsparken. 

– Dette er langt mer enn vi kunne drømme om. Med denne etableringen tar Brumunddal steget fra å gå fra småby til destinasjon. Vi ser en stadig økning i tilreisende, og tilbudene som nå etableres vil løfte byen og Ringsaker flere hakk, sier Monica Østenheden i Ringsaker kommune. 

Driftsselskapet Havna Drift vil leie arealet av Ringsaker kommune og må selv bekoste etableringen, inkludert oppsetting av bygget. 

Fra før er det to andre serveringstilbud i Mjøsparken. Kristin Holmen og Mari Bolstad overtar driften av foodtrucken på Pumpehusplassen, mens Rune Bratvoldengen fortsetter med serveringen på Kioskplassen. «Bolstad ved Mjøsa» skal etter planen åpne i mai.

– Med nyetableringen øker serveringstilbudet i Mjøsparken uten at kommunen må gjøre store investeringer. Vi er opptatt av at spisestedene skal komplettere hverandre og ikke være i direkte konkurranse med hverandre når det gjelder utvalg, sier teknisk sjef Elin Rønningen Hekne.

Italiensk design

Det er den italienske arkitekten og ingeniøren Umberto Zanetti fra Milano, som har tegnet bygget. Hans arbeid er kjent for en perfekte balanse mellom funksjonalitet, estetikk og bærekraftighet.

– Bygget som han har designet for oss, er ikke noe unntak. Med en moderne og minimalistisk stil, er bygget både elegant og imponerende, sier Høyen.

– Vi har jobbet hardt for å skape dette unike konseptet, og vi er stolte over å kunne gi tilbake til samfunnet ved å skape nye arbeidsplasser og øke lokal økonomi. Vi tror at Havna vil være en positiv tilvekst for Brumunddal, Ringsaker og Innlandet.