Handel og møteplasser 

Handelssentrum preges av butikker i gatemiljø, med flere tradisjonsrike og velrenommerte faghandelsbedrifter. Serveringsstedene innbyr til et måltid eller en kopp kaffe, og det mer enn hundre år gamle håndverksbakeriet Baker Kristiansen er et spesielt populært samlingssted for folk gjennom dagen. Byen har en aktiv handelsstandsforening som tilrettelegger med aktiviteter for store og små gjennom året. 

Aktiviteter for store og små 

I Garveriparken er det en artig lekeplass for barna og et skateanlegg hvor ungdommen kan utfolde seg på brett, sykkel og rulleskøyter. Det islegges og tilrettelegges for skøyting i parken på vinterstid, til glede for folk i alle aldre. Byen har også et stort idrettsmiljø med håndball, fotball, friidrett og ski. Med ny stor flerbrukshall, og svømmehall med lengdebasseng og terapibasseng er det mye boltreplass for den aktive. Det flotte svømmebassenget i Moelvhallen er åpent for publikum, så her kan alle få seg en dukkert.  

Rekreasjon lett tilgjengelig 

Moelv har en 18-hulls golfbane med Mjøsutsikt fra hele banen. Mjøsen Golfklubb arrangerer både kurs, treninger og turneringer, og ønsker gjestespillere og nye medlemmer velkommen. I og rundt Moelv er det også rikelig med turområder for et aktivt liv utendørs. Både oppetter langs Moelva og i åsene rundt byen er det mange fine stier for trening og spaserturer. Noen av turene belønnes med fantastisk mjøsutsikt, som for eksempel med Lundehøgda, som er et yndet fotopunkt for mange instagrammere. Langs Mjøsa finner du også flotte naturstier i skogen og langs vannet, og med idylliske svaberg og badestrender som innbyr til en rast eller dukkert. 

Skibladner i rutetrafikk til Moelv i 150 år! 

Mjøsas hvite svane er verdens eldste dampskip i fortsatt drift som rutegående passasjerbåt. Helt siden Bjørnstjerne Bjørnsons tid har Skibladner gått i trafikk mellom havner på Mjøsa, og hadde i 2021 150-års jubileum med rutetrafikk til og fra Moelv brygge.  

Mye spennende historie 

For den som er interessert i historie er det mye interessant å ta av i og rundt Moelv. I den gamle Garveri-bygningen i sentrum kan du besøke Regionalt Krigshistorisk Formidlingssenter som har åpent for publikum tirsdager og torsdager kl. 10-14. Et par kilometer nord for sentrum, langs Turistvegen mot Lillehammer, kan du se Tolvsteinsringen som er fra tidlig jernalder. Sør for Moelv kan du se helleristningene på Steinsodden. Ikke langt unna ligger Ringsaker kirke, som er en unik basilika fra middelalderen og vel verdt et besøk. Kirkens klenodium er et enestående alterskap som det ikke finnes maken til, og både prekestol, døpefont og kalkmalerier har mye historie knyttet til seg.