Lekeplassen i Broparken 

Rett ved elven, i sentrum av Brumunddal, finner du Broparken mellom de to broene. Broparken er en populær lekeplass med klatrestativ, sklier, husker og sandkasse. Broparken er utstyrt med benker og bord så man kan godt bli en stund, og har et eget toalettanlegg som er åpent på dagtid.  

Sykkelturer 

Brumunddal er en sykkelby, og det finnes mange strekninger som er fine å sykle, også med barn. Det er for eksempel fint å sykle langs elvepromenaden. Med utgangspunkt i Broparken kan man sykle elvepromenaden både oppover mot og forbi idrettsanlegget på Sveum, og nedover mot Mjøsa og Mjøsparken. I Mjøsparken finnes det noen enkle sykkelløyper i tilknytning til skateanlegget, som egner seg fint for både trehjulssykler og sykler med støttehjul. Mjøsparken er et kjempeflott utgangpunkt for enkle og koselige sykkelturer med barn langs Mjøsa. Blant annet kan en sykkeltur nordover på Mjøspromenaden virkelig anbefales for deg som er på tur med barn. Følg promenaden videre over Nesvegen, og fortsett videre oppover langs Mjøsa, gjerne med Sandbakkstranda som mål for turen. Der er det en kjempeflott naturstrand hvor det er fint å bade eller raste. 

Mjøsparken – et eldorado hele året 

Den fantastisk fine Mjøsparken er selvskrevent for barnefamilier på sommerstid, men kan benyttes hele året. Både om våren og høsten er det koselig å tilbringe tid i parken, og på den kaldeste tiden av vinteren er det skøytebane i parken, som er åpen og til fri bruk for alle så lenge gradestokken holder seg under frysepunktet.  

Fotturer 

I og rundt Brumunddal er det mange fine turmuligheter i skog og mark. Blant annet er det fine skogsstier oppover langs elven fra idrettsanlegget Sveum. Det gamle vannverket ligger ca. 2,5 kilometer fra Sveum, og er et fint turmål. Det samme gjelder turmål som Høsbjørkampen og Bjørgeberget. Begge disse toppturene belønnes med formidabel utsikt, og har benker hvor en kan slå seg ned med matpakka og termosen. Bjørgeberget har også en koselig liten gapahuk som kan gi ly hvis været er litt ruskete. Hvis smårollingen er veldig ung og man ønsker en lettere tur, kan en rusletur fra sentrum og opp i Husebyparken være et alternativ for lek på gressletten eller for å finne kongler til pinnedyr. 

Biblioteket 

På biblioteket i Brumunddal er det innredet en egen avdeling for barn, med bøker, tegnesaker og lekeområde. Biblioteket har innimellom egne arrangementer for barn, som høytlesning og barnetimer, og i mars hvert år er det litteraturuke for barn, ungdom og voksne. Noen ganger inviteres det også til enkle forestillinger og filmfremvisninger, så følg gjerne Ringsaker bibliotek på Facebook for å få med deg tilbudene der.