– Her i Brumunddal finner du det aller meste av det du trenger. I sentrum ligger byens nisjebutikker og serveringssteder på rekke og rad inntil det koselige torget. I tillegg har vi to kjøpesentre, som bidrar til et rikt utvalg av butikker, sier Anne Marthe Aarlien, leder i Brumunddal sentrumsforening.  

Gangavstand fra Mjøsparken 

Et besøk i Mjøsparken kan fint kombineres med handel og restaurantbesøk i Brumunddal. Skulle du mangle noe til strandbesøket, eller ønsker å kombinere shopping og aktive dager i parken, er det kort vei til Brumunddal sentrum.  

– Mellom sentrum og Mjøsparken er det vel en 15-minutters gåtur langs elvepromenaden. Turen er koselig i seg selv, med blomster langs promenaden og kulturminner du kan stoppe og lese om. Etter handlerunden kan du sette deg ned ved uteserveringen på Brumunddal torg, eller kjøpe med deg en matbit og ta den med tilbake til parken. På torget arrangeres det også ofte aktiviteter for barnefamilier og andre besøkende på lørdager, forteller Aarlien.  

Kortreiste delikatesser og gratis parkering 

Brumunddal har restauranter og serveringssteder for enhver smak – og kan by på alt fra nybakt brød til sushi. Mange av restaurantene og kafeene byr på kortreise delikatesser, med råvarer fra kulturlandskapet som omgir byen.  

–- Som matkommune byr Ringsaker selvfølgelig på kortreiste smaker. Hos Matfatet, som ligger helt inntil torget i Brumunddal, kan du både kjøpe med deg og sitte ned og nyte et godt måltid laget med lokale råvarer, forteller sentrumslederen. 

–- I tillegg er det gratis parkering i hele Brumunddal.  Det er gratis å parkere både i sentrum og ved Mjøsparken, noe vi merker at mange handlende setter pris på, sier Aarlien. 

Velkommen til Brumunddal for en hyggelig handel!