Finn turforslag rundt Brumunddal på appen «UT.no», eller se dem her: UT.no | Utforsker | Brumunddal 

Mjøspromenaden 

Fra Mjøsparken er det anlagt en superflott gang- og sykkelvei nordover langs Mjøsa, selvskreven for utflukter for folk i alle aldre. Mjøspromenaden er perfekt for alt fra familieutflukter til romantiske spaserturer, og er lett fremkommelig for både gående og syklende. Promenaden bukter seg langs vakre viker i Botsenden, hvor man underveis på turen kan legge inn små stopp helt inntil vannkanten – for eksempel for en dukkert eller en rast på Strandbakkstranda, som er et yndet mål for mange langs promenaden. 

Elvepromenaden 

Elven Brumunda renner midt gjennom Brumunddal by, hvor det i senere år har blitt anlagt en flott promenade langs elven fra idrettsparken ved Sveum og helt ned til utløpet i Mjøsa, like forbi Mjøstårnet. Langs elvepromenaden kan du rusle stemningsfulle turer fra Mjøsparken og opp gjennom byen, gjerne kombinert med en liten avstikker for shopping, et etterlengtet frisørbesøk eller en kopp kaffe på torget eller en av byens mange kaféer. 

Stolpejakt 

Stolpejakten er et gratis trim- og orienteringstilbud, hvor du kan gå eller sykle til stolpene med poster du kan registrere. Det er til sammen 18 stolper i Brumunddal, og vil du ta flere, kan du fortsette stolpejakten i Moelv og på Sjusjøen. Du finner alle stolpene på ett og samme kart, og tar du minst 32 poster, er du med i trekning av fine premier. Postene registreres i appen «Stolpejakten» eller med å notere bokstavkoden du finner på stolpen. Se kartet her: Stolpejakten2021. Papirutgaven fås på turistkontoret i Brumunddal og i utvalgte sportsbutikker.