Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Oppdag Ringsaker

Ringsaker er kjent som Prøysenkommunen, som matkommunen og som den næringsvennlige kommunen. Mjøsa gir Ringsaker 11,4 mil med strandlinje og fantastiske muligheter for rekreasjon og opplevelser – omgitt av det vakre kulturlandskapet Ringsaker er så kjent for. 

Sjusjøen og Ringsakerfjellet har Norges beste skiløyper og er en populær destinasjon for innbyggere, hytteturister og andre besøkende. I snitt er det 180 villsnødager med oppkjørte turløyper på Sjusjøen. 

De koselige småbyene Brumunddal og Moelv er i stadig utvikling, og det er et variert og mangfoldig bo- og kulturtilbud i kommunen. 

Vi ønsker velkommen til Ringsaker – besøk oss for en dag eller bli for alltid!

Les mer om Ringsaker på Ringsaker kommunes nettside.

Helgøya klatrepark

Helgøya Klatrepark - for store og små

Alle kan klatre og ha det gøy, unge som gamle! I klatreparken på Helgøya er det godt tilrettelagt for ulike mestrings- og ferdighetsnivåer, med hele 11 forskjellige klatreløyper med totalt 142 klatreelementer og 13 ziplines.

Les mer
Prøysenstua

Prøysenhuset - for alle generasjoner

Ingen sommer er komplett uten et besøk i Prøysen. Da er det ekstra mye liv og røre, både inne og ute ved den gamle husmannsplassen der vår folkekjære dikter Alf Prøysen vokste opp. 

Les mer
Moelv sentrum Ringsaker

Moelv - byen med det store hjertet

Koselige Moelv har alt det en liten by trenger – spennende butikker, trivelige kaféer, gode møteplasser og hyggelige folk. Nå planlegges det bygging av et nytt stort Mjøssykehus her, så det blir omfattende utvikling i denne byene de neste årene.  

Les mer
Skibladner

Skibladner - et uforglemmelig seilas

Som verdens eldste hjuldamper i rutegående passasjertrafikk, seiler Mjøsas hvite svane nå i rutetrafikk til både Brumunddal, Nes og Moelv brygger i Ringsaker. Førstnevnte anløpssted fikk et helt nytt bryggeanlegg som kunne ta imot Skibladner fra sommeren 2020, mens sistnevnte bryggeanlegg feirer 150-års jubileum som anløpssted i år.

Les mer
Snilsberg Familiepark Ringsaker

Snilsberg Familiepark

Ja visst er det gøy på landet! På Snilsberg Familiepark i Gaupen kan man tilbringe en hel dag på en ekte bondegård med mange søte dyr!

Les mer
Mo gård Ringsaker

Kulturminner

Ringsaker har en rik kulturarv og utallige kulturminner rundt om i kommunen. Disse kulturminnene blir mer interessante når historiene bak dem fortelles. 

Les mer
Overnatting Sveinhaug gård

Overnatting

I Ringsaker er det mange flotte overnattingsmuligheter. Du kan bo rett ved siden av parken på Wood Hotel Mjøstårnet – verdens høyeste trebygning. Eller kanskje du vil bo i en tretopphytte eller på en Mjøsgård? Vi tilbyr noe for enhver smak.

Les mer
Matlopplevelser Brumunddal

Matopplevelser

Er det lov å si at Ringsaker er stedet for den som er glad i mat? Med mer enn fem hundre gårdsbruk i aktiv drift, dyktige foredlingsbedrifter og dedikerte serveringssteder er det i alle fall mange som kan friste med kortreist mat og smakfulle opplevelser rundt om i kommunen! Her er en liten guide til matopplevelser av ulike slag. Ta turen rundt og bedøm selv – vi tror du vil si deg enig. 

Les mer
Foto: Rakel Berg

Mjøsgårdene - for livsnytelse

Kanskje du drømmer om å vandre gjennom fantastiske hager, delta på matkurs, eller bare sette deg til bords og la deg beverte på en storslått gård? 

Les mer